zondag 18 augustus 2024

Bemels Beste Boeren Bergloop

Voorbereiding:
 Gelukkig staat deze markante, gezellige loop weer op de agenda. En altijd met een gimmick. Ooit kreeg je na de finish een appel en een ei, nu overheersen de ludieke koeienshirts :-) De loop trekt de regionale (sub)toppers aan en ook de lokale loopgroepen grijpen deze Bemels Beste aan om zichzelf uit te dagen. En dan is er nog die ene Amsterdammer, David On Tour, die was er natuurlijk ook! De multi-atleet!

De route is gewijzigd, een soort van andersom. Met start en finish bij FC Bemelen in plaats van bij de put. De avond voorafgaand verkennen we route op de MTB, toen nog geheel droog. Het visualiseren werkt, de kriebel is er...

Verslag: Weer met de MTB richting Bemelen. Een hoop bekenden, een hoop gegroet. Een opgetogen sfeer zo op deze inmiddels weer droge zondagochtend. Het heeft flink geregend vannacht en het parcours is echt veranderd. Genoeg verse modder, grote plassen, het zal het enkel leuker maken. En gold-old Jo zijn eigen startvakje.

Het is toch echt anders dan een trail, zo'n hardloopwedstrijd. Dan sta je anders aan de start, denk je na over indeling. En word ik net ietsje te eager. De eeuwige valkuil? Of gezonde competitiedrang? Wie zal het zeggen. Feit is dat ik ambitieus van start ging, doelbewust en zo rond plek 15 lag de eerste km's. Dan calculeer je in dat je gaandeweg enigszins terugvalt, de luxe van vooraan lopen blijft wel verleidelijk. Vandaag bleek dat de tempohardheid nog onvoldoende was, zit nog in het opbouwscenario, maar ontken dat voor het gemak maar even...



Uiteindelijk was het, in een benauwde warmte, een aardig trainingstempo, ben ik geregeld telkens door eenlingen ingelopen en zat er zelfs geen eindspurt meer in. De jongens staan bij de finish, wat fijn! Ze gaan zo zelf nog aan de bak bij de kinderloop, kan papa op z'n relatieve lauweren rusten. 




David loopt een verdienstelijke race in 1.22.05, hulde. Die zien we zeker weer terug in het zuiden :-) Geen bier dit keer, wel vlaai!

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
18-08-2024
 15 km
Bemels Beste
1.13.53
57e/443 alle
52e man
10e M50
4.49 min/km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten