zondag 11 juni 2023

Maastrichts Mooiste

Voorbereiding: Om bij de kinderlopen te kunnen zijn, heb ik me ingeschreven voor de 10K (ipv de 10 EM). Dat vraagt dus ook een wat gerichtere aanpak, met intervaltraining, rondjes draaien bij de Geusselt en een eerste Tapijn parkrun van 5K. 

Het is weer even wennen aan een hoge hartslag en dito ademhaling, maar ben al lang blij dat ik al een hele poos zonder fysieke klachten loop, houden zo! Richttijd is 42.30, op basis van de Venloop vorig jaar.

Ook gaan de jongens trainen, voor de Minirun, de Kidrsun en op de 5K loopt Jesper mee. Een familiedagje hardlopen in Mestreech!

Verslag: Het gaat altijd anders bij MM. Nu een programmawijziging vanwege het warme weer, ok, maar ook een best substantiële parcourswijziging enkele dagen van te voren en daar niet over communiceren. Heb er niet al te veel last van gehad, maar je vraagt je wel eens af wanneer ze gaan professionaliseren i.p.v. van dat gekloemel

door het lint
Pepijn opent het bal en vanaf het Vrijthof start hij vanaf de 2e startrij om vervolgens al heel snel aan
kop te lopen. Als hij dat maar volhoudt, want vorig jaar was de teleurstelling groot. Onderweg roept hij nog even 'tjies' naar de fotograaf en dan komt de Markt al vlot in zicht. Nog wat vaderlijke aanmoedigingen ('sprinten nu!') en dan gaat hij nu toch echt als grote winnaar over de finish. De handen gaan de lucht in en zijn lach is onbetaalbaar. Mama Gosia staat met trillende handen en het ongeloof is bij Pepijn ook zichtbaar, haha, gewoon gewonnen! "Mensen kunnen gewoon niet hardlopen", was even later zijn conclusie :-), aldus de 4-jarige met zijn grote beker in de hand...



Samen met coach Jesper loopt Tibbe zijn anderhalve mijl, wat toch best een afstand is voor de korte beentjes. Het warme weer is pittig, er wordt flink gepuft en gezweet, maar ook Tibbe slaagt er in om door te zetten en niet te gaan wandelen. Petje af, een hele mooie prestatie :-)

Dan is papa zelf ook al vertrokken voor zijn 10K. Na een snelle openingskilometer stabiliseert de pas tot 4.10 gemiddeld tot aan de voet van Casino Slevante (4 km). In de pittige klim loop ik Jo voorbij en dan is het al terug richting stad. De warmte speelt wel parten, het is niet mogelijk voor mij om tempo te houden. Met 'tactisch bochtenwerk' loop ik hier en daar een metertje minder en eindelijk aan de Tongersestraat aangekomen kan ik weer genieten. Nu afdalen de binnenstad in, langs Bas & Anouk, Vrijthof en een finale sprint op de Markt. Het eigen klokje gaf 4.21 gemiddeld aan, in de eindrangschikking (omgerekend naar de 10K) wordt het 4.13. Dat geeft natuurlijk een vertekend beeld. Maar ach, top 100 gehaald en 4e bij de 50-54 Mannen, daar doen we het voor.

Jesper sluit het bal op de 5K, samen met Jussi, in nog warmere omstandigheden. Hij wisselt snelle tijden af met langzame, maar weet halverwege toch weer aan te zetten en in een hele snelle sprint te finishen. Net onder de 26 minuten, iets boven de tijd die hij beoogde, maar gezien die Bedingungen is hij meer dan tevreden !

En nu op naar zwembad de Geusselt, onze welverdiende beloning!



samen met jogger Jo 


Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
11-06-2023
 10 km
Maastrichts Mooiste
42.15
4e/121 M50
84e/1.382 Man
91e/2.178 Alle 
4.13 min/km


Geen opmerkingen:

Een reactie posten